úterý 3. prosince 2019

Prostředek na vyčištění pračky

Prostory kolem bubnu pračky jsou na první pohled nepřístupné, stejně tak hadice, kterou odtéká špinavá voda. Přesto je můžete poměrně snadno vyčistit bez toho, abyste rozebrali celý spotřebič. Potřebovat budete jen obyčejný ocet, který určitě máte ve spíži. Když ho ještě doplníte jedlou sodou, můžete si být jisti, že se všech nežádoucích usazenin.


K vyčištění pračky budete potřebovat: návod k vaší pračce. Zásobník na pracovní prostředek je vhodné dle potřeby také zcela vyjmout a. Pokud použijete nějaký čisticí prostředek na bázi chemie, postupujte podle pokynů na štítku a důsledně. Vyberte program na čištění pračky.


Program Self Clean u praček Beko. Může se na něm usazovat vodní kámen a plíseň. Celý šuplík dávkovače jednoduše vyjměte a propláchněte pod tekoucí horkou vodou. Na pomoc můžete přizvat i čisticí prostředek do koupelny, nebo speciální čistič na vodní kámen.


Prostředek na vyčištění pračky

Pomocí párátka vyčistěte i otvory a trysky pro průtok aviváže do pračky. Jaky prostředek na čištění pračky ? Dobrý den, Potřebovala bych poradit jaky prostředek na vyčištění pračky ? Smíchanou jedlou sodu s vodou pak nalijte do nádržky na prací prostředek i aviváž. Ocet pak vylijte přímo do bubnu pračky a přidejte sáček prací sody. Zvolte nejdelší prací program a nejvyšší možnou teplotu.


Přirozenou vlastností sody a octa je rozkládání usazených nečistot a plísní. Pračka bude čistá, prádlo svěží a pračka čistá. Po vyprání nechte otevřený zásobník i dvířka pračky. Ložnímu prádlu, ručníkům a utěrkám to jen prospěje. Ekologicky smýšlejícím pradlenkám doporučujeme vyprat pračku na stupňů a do bubnu místo prádla nalít litr octa.


Patříte k těm, co doma šetří a perou na 3 nebo dokonce na °C? Nepomůže vám ani nejsilnější aviváž a nejdražší prací prášek. Stále doručíme až domů, na pobočky i do Alzaboxu.


Pravidelné akce a slevy na Čističe pračky. Beckmann, FROSCH, Herbow a dalších. A ani nešetřím, fakt jedna flaška na pračky. Ale my máme teda vodu šílenou, možná by stačilo i míň, ale jistota.


Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa, do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Stejným způsobem můžete použít kyselinu citronovou nebo prací sodu. Ocet je velmi účinný i na vodní kámen, jen ho používejte s rozmyslem, protože velké množství octa.


Na mechanické čištění s hadříkem proto můžeme zapomenout. K čištění bubnu od usazenin nebo vodního kamene pomohou speciální přípravky, nebo i domácí suroviny. Předem byste si ale měli dobře prostudovat, například jak vyčistit pračku octem. Nadměrné množství octu totiž poškozuje gumové části pračky , a mohli byste si tak spíše uškodit. Zabraňuje usazování vodního kamene dokonce v těžko přístupných místech, důležitých pro správné fungování pračky Používány pravidelně zajišťuje udržování čistoty a prodlužuje životnost pračky Návod na použití: jednou za měsíc nalijte obsah láhve do prázdné pračky.


Nevkládejte do pračky větší hmotnost prádla, než je doporučeno, zatížíte tím motor pračky a prací prostředek se nerozpustí a usadí se na vašem oblečení. Věnujte své pračce pravidelnou péči, jednou za měsíc jí proveďte celkovou údržbu. Zhruba třikrát až čtyřikrát do roka (záleží od frekvence praní) byste měli provést základní údržbu pračky , která spočívá ve vyčištění filtru. Usazují se na něm hmotnější nečistoty – vlasy, kamínky a podobně. Důležité je tyto nečistoty odstranit a filtr propláchnout pod teplou tekoucí vodou.


Kde přesně se ve vaší pračce nachází a jak s ním. Díky tomu se nám časem zvyšuje spotřeba elektrické energie a snižuje kvalita praní. Abychom se s vodním kamenem nemuseli potýkat, neměli bychom podceňovat prevenci. V dnešní době jsou v drogeriích dostupné různé změkčovače vody, které bychom měli používat.


Prostředek na vyčištění pračky

Na vyčištění pračky si připravte ocet, může být bílý bez přidaných barviv, který lze nahradit bělidlem. K tomu si vezměte sáček prací sody, starý zubní kartáček a utěrku z mikrovlákna. Nejdříve vyperte naprázdno. Do přihrádky na prací prášek nasypejte půl hrnku sody a do máchání dejte místo aviváže ocet.


Nastavte si pračku na nejdelší cyklus a. Na vyčištění spár použijte zase vhodný prostředek , kde berete v úvahu hlavně použitou spárovací hmotu (abyste ji zbytečně nepoškodili a neotevřeli vstupní bránu plísním a bakteriím) Vše o tom jak rychle a kvalitně vyčistit spáry v koupelně si pozorně v předchozím článku. Kyselina citronová je účinná rovněž na vyčištění bubnu. Při tomto způsobu čištění nezapomeňte do bubnu pračky vložit starý hadr nebo plenu, která nečistoty během praní pohltí. Zbavíte se tak usazeného vodního kamene a prodloužíte životnost pračky. Doporučuje se takto čistit pračku alespoň 1x za měsíce.


Pokud perete denně, pak raději buben vyčistěte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.