úterý 22. ledna 2019

Jímka nebo septik

Jímka a septik nejsou jedno a totéž. Jímky nefungují jako čisticí zařízení – jde pouze o nádrže pro dočasné shromažďování odpadních vo jež je nutné pravidelně vyvážet fekálním vozem. Septiky odpadní vody zároveň čistí, a to mechanicko-biologickým způsobem ve dvou až třech komorách.


Jakmile vlastníte nemovitost, stává se pro vás aktuální i otázka odpadních vod. Nejčastěji bývají řešeny septikem nebo jímkou.

Je mezi nimi nějaký rozdíl? Jímce absence kanalizace nevadí. Nebo u objektů, které jsou využívány jen zřídka a pořízení septiku by bylo velmi neekonomické.


Celkově je jímka levnější, než septik. Dochází zde k předčištění odpadní vody, které ovšem není dostatečné. Máte jímku, nebo septik ? Odpadní vody z nemovitosti jsou nejčastěji řešeny formou septiku nebo jímky.


Obsah jímky se musí pravidelně vyvážet.

Septik je oproti jímce napojený na kanalizační síť. Registrace Přihlásit se. HLAVNÍ STANA Košík je prázdný.


Jak naložíme s odpadními vodami, pokud k našemu domu nebo rekreačnímu objektu nedosahuje kanalizace? SEPTIK tříkomorový Sleva. Princip funkce tříkomorového septiku spočívá v jeho průtočnosti.


Je to bezodtoková jímka , což znamená, že musí být vodotěsná – nesmí z ní unikat žádné splašky. Je buď betonová, nebo plastová. Výhodou je, že k ní není třeba povolení k vypouštění odpadních vo“ uvádí ministerstvo životního prostředí.


Naopak nevýhodou pro někoho může být to, že si musíte zajistit pravidelné vyvážení splašků fekálním. Každý vlastník nemovitosti, ve které vznikají odpadní vody, je povinen zajistit jejich nezávadnou likvidaci. Nádrž má přítok i odtok.


Možná si mylně myslíte, že se vyplatí spíše pořízení jímky. U septiku se frekvence značně snižuje, jelikož. Zjistěte, jaká čistička odpadních vod pro vás bude vhodnější. Pokud u svého domu řešíte, jak naložit s odpadními vodami, a přemýšlíte, jestli je lepším řešením jímka nebo septik , přijde vám vhod následující článek.


Dozvíte se v něm, jak septik a jímka fungují a jaké jsou konkrétní.

Když se nemůžete napojit na obecní kanalizaci, nezbyde vám nic jiného, než si pořídit septik nebo plastovou jímku. Plastová jímka se sice musí vyvážet, ale má značně menší pořizovací cenu. Navíc se s ní dobře manipuluje a snadno ji dostanete na potřebné místo. Chystáte se stavět nebo rekonstruovat a přemýšlíte, kterou vybrat? Přečtěte si pár tipů, jak.


Plastovou Jímku (žumpu- septik ), můžeme volně osadit vtoky i výtoky podle přání. Až čtyři vtoky nebo výtoky osazujeme, u plastové jímky, zcela zdarma a pokud potřebujete další, tak je přivaříme velmi levně. Aby bylo zadání co nejjednodušší, tak vtoky a výtoky orientujeme podle hodinových ručiček. Nejdůležitější vlastností je voděodolnost, proto využíváme moderních technických postupů a za použití kvalitního materiálu.


Díky tomu je kvalita sváru na nejvyšší úrovni. Nejste si stále jistí zda septik nebo. Pokud jímka bude mít hloubku menší než 3m a zastavěná plocha do.


Je takové zařízení, ze kterého se odpadní vody vypouští přímo do podloží nebo vodního toku. Proto se stavba septiků v dnešní době téměř nepovoluje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.