pondělí 21. ledna 2019

Jak odstranit vodní kámen z bazénu

Vodní kámen se usazuje tam, kde voda příliš neproudí. Působí nevzhledně a může narušovat mechanické funkce vybavení bazénu. To se dozvíte právě v tomto videu.


Jak vlastně vzniká a jak. Vodu v bazénu je dobré preventivně ošetřit přípravkem Prevent , používání přípravku zajistí vyvázání kovových iontů (železo, měď, mangam) a dále i nekovových iontů (vápník, hořčík).

V jednom z minulých článků jsme si popsali, jak na odstranění vodního kamene z vany, nádobí či toalety. Dnes se dozvíte, jak s ním bojovat, objeví-li se na dně a na stěnách bazénu. Decalcitu lze beze zbytku uvolnit vodní kámen a navrátit fólii novost - naprosto čistý povrch a původní barvu. U vypuštěného bazénu postupujeme stejně jako u stěn bazénu.


Pokud je v bazénu voda, použijeme na odstranění špíny bazénový vysavač. Já jsem udělal jednoduchou filtraci přímo dešťové vody když prší. Usazený vodní kámen po nutném napuštění tvrdou vodou se postupně rozpustil v měkké vodě.

Už tvrdou vodu nedopouštíme. Destilovaná voda žádné minerály neobsahuje, otázku „ jak odstranit vodní kámen “ u ní řešit nemusíte. Není ale určena ke konzumaci.


Vznik vodního kamene. Objevuje se všude, kde dochází ke kontaktu s vodou, a to především při změnách teploty. Nezvdávejte se možnosti sprchování po koupání v bazénu. Odstranit vodní kámen z WC zkuste tak, že ocet v noci nalejete přímo do splachovací nádržky a necháte působit několik hodin. Využít můžeme manuální, případně.


Jedna z nejdůležitějších hodnot, na kterou je nutné se při kontrole vody v bazénu měli zaměřit. Se správným pH vody budete mít s obsluhou bazénu kli v opačném případě nastávají problémy. Při hodnotách pH menších dochází ke korozi kovových součástí bazénu. Ideální hodnota vody je až 2. Hodnoty pH - vznikají vápenné usazeniny, především u. Na mastnotu je určen Gelový čistič, na vodní kámen Gelový odstraňovač usazenin.


Dodáváme bazény, sauny a mobilní zastřešení. Poskytujeme poradenství při stavbě bazénů a saun.

I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. Usazeniny se projevují „drsným“ povrchem stěn a dna bazénu.


Před napuštěním bazénu (např. po zimě) k čištění stěn a dna bazénu je možné použít přípravku Základní čistič. Nečistoty které se vyskytují na vodní hladině a stěnách odstraníte přípravkem Laguna clear spray 5l nebo Čistič okrajů bazénu. Na vodní kámen usazený na stěnách bazénu použijte přípravek Gelový odstraňovač usazenin kg. Při vysokém znečištění stěn bazénu vodním kamenem je nutné provést speciální čištění od vodního kamene.


Stěny bazénu se nesmí odstraňovat z bazénu mechanicky, aby se. Pokud nedáte ani na jednu z předchozích ra přečtěte si tento odstavec dříve, než uděláte chybu. Ne každý povrch snese každou chemii a zacházení. Lesklé chromované baterie jsou velice citlivé, volba nevhodné chemie je může nenávratné poškodit! Mnoho lidí jako první přemýšlí o odvápňovači, které seženou v kterékoliv drogérii nebo elektru, kde se prodávají tyto spotřebiče.


Jsou k dostání ve dvou formách, buď jako tablety nebo jako tekutý přípravek. Aplikujte silnější odstraňovač vodního kamene – buď gelový či bělicí prostředek vyrobený speciálně pro toaletu – nebo čistý ocet do mísy i pod okraj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.