čtvrtek 23. srpna 2018

Čerpadlo studna

Jak vybírat čerpadlo do studny Mít vlastní studnu je velkou výhodou, v některých lokalitách dokonce nutností. Pokud je voda kvalitní a studna nevysychá, znamená to nezávislost na dodávkách od vodáren a zároveň i úsporu peněz. Jestliže však nechceme nosit vodu ve vědrech jako naši předkové, je nutné použít k její.


Možný příklad instalace daného typu čerpadla je znázorněn na odkazu Náčrt instalace ponorného čerpadla. Pro čerpání vody ze studny z hloubky větší než 8m použijeme ponorné čerpadlo určené do studny (1), které v kompletu s ochranou před suchoběhem (3), zpětným ventilem (2), tlakovou nádobou (7) s manometrem (5) a tlakovým spínačem (6) nainstalovaným na tzv. Ponorné čerpadlá do studne sú určené na čerpanie vody s kopaných studní, nádrží a pod.

V případě, že se nedovoláte, prosím o zaslání krátké stručné sms ohledně problému a lokality - zareaguji jakmile se dostanu k telefonu. O čerpadlech určených do studní a vrtů na zahradách a domovních pozemcích. Jiný druh čerpadla slouží k přečerpávání splašků v kanalizační soustavě rodinných. Je to kvôli tomu, že nasávacie čerpadlo vodu z väčšej hĺbky nevytiahne.


Ak je voda napríklad v 8m, je možné vykopať šachtu 2m hlbokú, na dne ktorej sa narazí rúra a zároveň sa do nej umiestni čerpadlo aj s príslušenstvom. Alebo je možné použiť ručnú pumpu, ktorou vytiahneme vodu aj z hĺbky väčšej, ako m. Jaké čerpadlo zvolit? Jak se o něj starat, aby vydrželo co nejdéle funkční?

Rozhodnout se mezi kopanou a vrtanou studnou není jednoduché. Každá z nich má svá pozitiva a negativa. Podíváme se na rozdíly mezi nimi, jaké problémy mohou nastat, a také na to, jaké čerpadlo je k nim vhodné.


S tlakovou nádobou, manometrom a tlakovým spínačom umiestnenými v objekte je prepojené výtlačným potrubím. Jedná se o čerpadla, která jsou speciálně upravená pro čerpání vody ze studní, která mohou být připevněna závěsným zařízením. Jejich rozměry a další parametry Vám umožní ponorné čerpadlo jednoduše spustit do Vaší studny. Tepelné čerpadlo odebírající teplo ze spodní nebo geotermální vody. Voda je ze studny čerpána do výměníku tepelného čerpadla a po ochlazení vrácena zpět do země.


Expedujeme do týždňov. Než budete zakoupené čerpadlo ukládat do studny, ověřte si, že máte dostatečně dlouhý přívodní kabel. Kabely většinou mívají délku – metrů, takže.


Vlastní studna , to jenezávislost na dodávkách od vodáren a zároveň úspora peněz. Pokud však nechcete vodu pumpovat ručně a poté ji nosit ve vědrech, je nutné použít čerpadlo. To se dozvíte v dnešním článku. Potreboval by som poradiť, aké by ste mi odporúčali čerpadlo , či domácu vodáreň do 15m hlbokej studne, v ktorej je 5m vody. Chcel by som ho používať iba na závlahu árového pozemku.


Možný príklad inštalácie daného typu čerpadla je znázornený na odkaze Náčrt inštalácie ponorného čerpadla.

Popis: Robustné ponorné rozoberateľné čerpadlo do vrtov od priemeru 1mm, s vysokou účinnosťou a so zabudovaným spätným ventilom. Kalové čerpadlo 900W, čerpací výkon 14. Samonasávacie čerpadlo WJ-4XEM Spoľahlivé samonasávacie odstredivé čerpadlo vysoko kvalitnej konštrukcie z produkcie WILO Dortmun vhodné pre zásobovanie vodou z narážaných studní a vrtov, s integrovanou tepelnou ochranou. Dobrá dostupnosť náhradných dielov.


Pre prácu v tak náročnom prostredí sú šikovne konštruované, disponujú vysokým tlakom a extrémne dlhou životnosťou. Vyberte to správné čerpadlo. Hledáte čerpadlo k přesnému účelu, ale přesto si kvůli všem parametrům a různým typúm nedokážete vybrat?


My jsme pro vás připravili jednoduchý článek, který vám v cestě za výběrem zařízení porad�. Studna je dost hluboká a 1m široká - tak by tam té trubky šlo narolovat docela dost. Pro chod tepelného čerpadla je důležitý trvale udržitelný primární zdroj.


Ve studni by byla pro tento případ stojatá voda (neprotékala by s dostatečným průtokem), a tudíž by časem voda ve studni zamrzla. Vhodné do vrtov od priemeru 120mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.