čtvrtek 5. července 2018

Turbomolekulární vývěva

Turbomolekulární vývěva

Turbomolekulární vývěva byla vynalezena Dr. Patří do kategorie transportních vývěv a svou konstrukcí připomíná turbínu. Předvývěva je pevně uložena na mobilní základové desce, do které je připojen i profilový sloup. Vakuové zařízení (nádoba) může být buď přírubové- namontované přímo na sací otvor turbomolekulární vývěvy, nebo.


Turbomolekulární vývěva

Důležitou vakuovou technologií, která se v laboratořích často používá, ale mnohem méně často se nakupuje pro jednotlivé aplikace, je turbomolekulární vývěva. Toto zařízení může dosáhnout úrovně vakua 10–Torr. Rychle se otáčející rotorové lopatky se otáčejí mezi statorovými lopatkami.


Tím se způsobí odesílání impulsů k neuspořádaným částicím plynu ve vývěvě, což zase vyvolá řízený proud plynu směrem od sání k výtlaku vývěvy. Pozor – turbomolekulární vývěva čerpá díky. Tato vývěva vznikla úpravou konstrukce ejektorové vývěvy, spojením varníku s. Budou se zde vyrábět průmys.


Vývěva je vlastně plynové čerpadlo , proto podobně jako u čerpadel existuje řada různých konstrukčních řešení vývěv. Vývěva CDK 2UHV je kompaktní vakuový systém Welch. Systém se skládá z membránové chemicky odolné vývěvy a turbomolekulární vývěvy. Sestava je ideální pro čerpání komor do 1litrů.


Dosažitelné vakuum je omezeno tlakem nasycených par čerpací kapaliny. Vývěva je nepoužitá, má jen drobné poškození od nešetrné manipulace při skladování. Vedle nějakých nepatrných oděrek je tam jeden výraznější defekt na připojovací přírubě.


Turbomolekulární vývěva

Naštěstí pouze v okrajové části, takže by neměla být narušena těsnost připojení. Turbo je výrobkovou řadou turbomolekulárních vývěv společnosti Busch. Turbovakuové vývěvy jsou vyvinuty pro průmyslové aplikace s vysokým podtlakem. Czech-English dictionary.


PAROPROUDOVÉ VÝVĚVY opět dochází k před. Nový přírustek vakuové techniky. Prozatím testována na vzduchu přes dálkové ovládání ze zbytků drona a modelářský regulátor. Potřebujeme zreverzovat konektor a řízení. Když to dobře dopadne ješte nám snad bude chvilku sloužit, uplně nová rozhodně není a něco už zažila.


Turbomolekulární vývěva

Hodí se proto k získávání vysokého vakua. Nízké náklady pro aplikace s vysokovakuovým čerpáním. Agilent, největší výrobce difuzních pump na světě, vyrábí nejucelenější řadu.


Kompletní sestavy pro filtraci. Název: Vakuum servis s. Pohyb recipientu: hydraulicky, zdvih H=8mm, boční odklon Tlakový vzduch: bar Inertní plyn (Ar, N): bar Vsázka: - průměr x výška ø3x 3mm - hmotnost kg P. Molekulární vývěva (R – rotor, S – plášť vývěvy). Vakuová fyzika a technika na katedře fyzikální elektroniky FJFI je opravdu zajímavý předmět. Půl semestru se probírá teorie v druhé půlce semestru se měří šest vakuových úloh dle: Král, J.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.