čtvrtek 5. července 2018

Cejchování vodoměrů

Máme v domě o 32bytových jednotkách systém TRASCO, který je naprosto nespolehlivý a nefukční a máme velký nárůst za TV,V a T. Pojem „ cejchování “ je obecně uľívaný technický výraz pro proces, kterým se ověřuje funkčnost stanoveného měřidla. Na základě nařízení vlády č. Sjednocení doby platnosti ověření bude v praxi znamenat velkou finanční a časovou úsporu. Náklady na prvotní cejchování vodoměrů při jejich osazení jsou součástí celkových.


Ten je v rámci odpisů z celkové pořizovací ceny vodoměrů postupně.

Provádíme kalibrace a ověření vodoměrů a měřičů tepla. Cena se sjednává vždy dohodou dle atraktivnosti a množství vodoměrů nebo měřičů tepla. Poškození, ztráta, přezkoušení vodoměru bez důvodu. Výměna bytových vodoměrů.


U vodoměrů namontovaných po 1. Společnost KAPKA spol. Nabízíme bytové a domovní vodoměry a měřiče tepla. Zajišťujeme prodej náhradních dílů na dobírku.


Opravujeme, montujeme a demontujeme vodoměry a měřiče tepla.

Prodáváme kalorimetrická počítadla. Používají se tedy v objektech s větším počtem samostatných jednotek (činžovní domy). Připravili jsme pro Vás novou generaci vodoměrů Kamstrup Multical s integrovaným teploměrem, modifikované vodoměry Kaden S06x s informací o zapnutí komunikace wireless M-Bus na displeji, kvalitní ultrazvukové kalorimetry Kamstrup Multical 3a teplotní sensory s. Jsme zaměřeni na prodej vodoměrů , měřičů tepla a jejich příslušenství. Kromě samotných průtokoměrů u nás naleznete i doplňkový sortiment, jako je šroubení, potřeby pro plombování, vodoinstalační materiál a kompozitní poklopy na šachty.


Bohužel většina vodoměrů v ČR je stále ověřována podle staré normy. Cejchování vodoměrů : rozdíly mezi klasickou metodou a EHS. Ověřují se vodoměry po jejich opravě či po uplynutí lhůty platnosti jejich prvotního či následného ověření. Vložil Richarda (bez ověření), 3. Pane Lake, jak jsem napsal v úvodu a na tom trvám, neexistuje dle mého právní předpis, který by mě jako fyzickou osobu cejchovat přikazoval.


Spravujeme městské byty, v letošním roce město provedlo úřední ověření – cejchování vodoměrů teplé užitkové vody a měřičů tepla. Jsme schopni převzít vodoměry i do komplexní péče, kdy zajišťujeme jejich odečty, vyúčtování, cejchování a opravy. Vodoměr je stanoveným měřidlem ve smyslu.


Platnost vodoměrů a měřičů tepla - vyhláška č. Sbírce listin vyhláška č. Ministerstva průmyslu a obchodu č. Platí to ale až pro vodoměry nainstalované po 1. II – Přechodné ustanovení: „Ověření vodoměrů podle dosavadních právních předpisů zůstává v platnosti na dobu, na kterou byly tyto vodoměry ověřeny.

Stále se pro ověřování vyskytuje termín „ cejchování. Povinná pravidelná kontrola vodoměrů. Mnozí lidé si nejsou vědomi toho, že o vodoměry je zapotřebí se starat. Nezbytná je zejména pravidelná kontrola označovaná jako cejchování.


U modelů pro SV se jedná o interval let a pro TUV o čtyřletý interval. Zařízení, která byla instalována po datu 1. Jaké požadavky musí naše společnost splnit pro získání osvědčení pro montování a cejchování vodoměrů ? Doplňkový program pro jednoduché sledování libovolného počtu vodoměrů v bytech, domech, prádelnách a ostatních prostorách. Naše činnost se orientuje na vše, co souvisí s provozem bytových vodoměrů.


Ke každému vodoměru můžeme zadat a následně pak sledovat datum instalace a datum posledního cejchování vodoměru. Umožňuje zadat libovolný počet odečtů na každém vodoměru studené a teplé vody v bytě. Do programu pouze zadáváme datum. Náklady (pokud není dohodnuto jinak) na prvotní cejchování vodoměrů při jejich osazení jsou součástí celkových pořizovacích nákladů a hradí je tedy vlastník bytového domu (pronajímatel).


U takzvaných bytových vodoměrů používaných pouze k rozúčtování nákladů pro konečné spotřebitele, například v bytových domech, je tato lhůta pět let,“ popisuje Karel Hajman, produktový manažer společnosti ENBRA, která se zabývá měřením a rozúčtováním spotřeby vody a tepla. Při požadavku na odečet správce objektu zavolá odbornou firmu, která mobilní centrálou provede odečet. Výstupem z takového odečtu je tabulka ve formátu Excel se spotřebami z jednotlivých bytů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.