středa 5. července 2017

Čištění nádrží

Provádíme čištění nádrží na skladování ropných látek, čištění nádrží na PHM - benzín, naftu, olej, lehké topné oleje, mazut, jímek a podobně. Provedeme čištění nádrží , odlučovačů ropných látek, lapolů a jímek a jejich následné odčerpání kalů a usazeného sedimentu a jejich nezávadnou ekologickou likvidaci ve spoluprácí s firmami zabývajícími se svozem a likvidací nebezpečných odpadů vzniklých při naší činnosti. V dnešním době, v níž aktuálně vidíme nárůst mikrobiální aktivity v palivových nádržích, je pro vlastníky stanic nezbytně nutné udržovat zásobníky na pohonné látky v dobrém stavu. Roční kontroly technologie čerpacích stanic a čištění nádrží na pohonné hmoty. Odsávání mokrých materiálů: například čištění vyhnívacích nádrží , jímek, čištění retenčních nádrží , rybníků a lagun, jímek od betonového kalu, bioplynových stanic.


Odsávání suchých materiálů: například popílku, sutin, nečistot z půdních prostor, z průmyslových technologií.

Provádíme čištění a certifikované NDT (nedestruktivní) revize skladovacích nádrží , cisteren a zásobníků od ropných produktů (olej, PHM, LTO), chemikálií a ostatních látek, včetně vyhodnocení jejich technické způsobilosti k provozu. Jsme certifikováni dle TüV NOR pro výkon NDT. Princip čištění nádrží a čištění jímek je přitom vesměs stejný. Následně nádrže vyčistíme pomocí vysokotlaké horké vody, která je osazená na cisternové nástavbě. Jímka se při čištění nejprve odčerpá, potom se pomocí tlakové vody zbaví stěny jímky usazenin a nánosů na stěnách, následně opět proběhne odčerpání jímky.


Tento odpad je dle objemu shromažďován na místě do speciálních nádrží na kaly nebo do cisterny. Mnoho z nás už nejednou řešilo jak šetrně vyčistit nádrž. Použití kamínků nebo skla může nádrž poškodit.


Kyselina je účinná a šetrná metoda, díky které nedojde k mechanickému poškození a vyčištění je dokonalé.

Společnost Kärcher již více než let vyrábí spolehlivá a výkonná zařízení na čištění sudů a čištění nádrží všech rozměrů. Jako jednička na trhu v oblasti profesionálních čisticích systémů nabízíme pro každý účel na míru šité řešení na bázi. Objednávka čištění tanků a nádrží předchází začátku naší vzájemné spolupráce. Je vhodné mytí tanků a nádrží objednávat v dostatečném předstihu, alespoň týden předem. Nejvhodnější forma objednávky mytí tanků a nádrží a komplexní zjištění informací je.


Stanice CIP jsou mobilní nebo statické stroje pro chemické čištění , sanitaci a sterilizaci nádrží a všech potrubních tras. Jedná se o plně vybavený systém pro pivovary a další zařízení na výrobu potravin: technologie Clean-In-Place. Odborně vyčistíme septiky a jímky. Vyřešíme také odvoz a likvidaci odpadu. Každou hodinou je do Vaší studny naplavováno množství přírodních nečistot, jako jsou např.


Asi nádrží nejdou vylít. Doporučujeme pak nádrž udržovat stále plnou a dávat si pozor na tankování „BIO EKO benzínu“. Samotné čištění nádrže se pohybuje v cca polovině celkové částky vylévání kaučukem. Chemické čištění „cleaning-in-place“ (CIP) je běžně používaná metoda využívající sílu aplikovanou na povrch nádrží. Umožňuje odstranění nečistot, aniž by nádrž bylo nutné otevřít a dostat se dovnitř.


K čištění vnitřku nádrží tímto způsobem se používají základní. Preventing contamination is vital, as is ensuring a short turnaround time in port. Alfa Laval can make easy work of achieving a clea.


Aplikace: čištění nádrží Charakteristické vlastnosti: rozměrné nebo rozměrné čištění , rotace proudem kapaliny 3D čištění.

Po hodinách se změří (v případě čištění nádrží na ropné látky) koncentrace par uhlovodíků v nádrži detekčním přístrojem a koncentrace kyslíku v nádrži přenosným přístrojem na stanovení koncentrace kyslíku. Po dosažení přípustných max. Rozprašovací hlavy pro všechny případy - hospodárné čištění nádrží a zásobníků.


Při čištění nádrží je dnes vedle čistoty v popředí stále více hospodárnost této činnosti. Přitom se nejčastěji diskutuje o provozních nákladech. Nádrže jsou vyčištěny tak aby v nich bylo možno použít otevřený oheň nebo nedošlo ke kontaminaci skladované látky předešlou (výměna skladovaného produktu).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.