čtvrtek 1. října 2020

Vyčištění žehličky

Další užitečnou funkcí je samočištění, které se provádí nad umyvadlem a je dobře popsané v návodu každé žehličky : Žehlička se zahřeje na maximum. Pak se do komůrky nalije studená voda. Prudce vyvinutá pára kousky kamene vymrští ven.


Jak si poradit s připálenou žehlicí plochou žehličky. Je to šetrné, jemné čistidlo, se kterým mají zkušenosti při čištění šperků i zlatníci.

Naneste trochu pasty na suchý bavlněný hadřík a jemně přejíždějte. Jak vyčistit žehličku a její povrch pomocí běžně dostupných domácích prostředků? I když se o svojí žehličku dobře staráte, časem se na jejím povrch mohou objevit nečistoty. Nevadí, pomocí několika rad bude vaše žehlička zase jako nová.


Pozor však na to, aby se sůl nezanesla do napařovacích otvorů žehličky. Sůl ani jiné metody by se neměly používat u nejmodernějších žehliček. K jejich vyčištění používejte speciální čisticí prostředky, které koupíte v drogerii.


Jsou šetrné k žehlicí ploše, žehličku nepoškrábou ani jinak nepoškodí.

Starý hadr ponořte do horkého octového roztoku a jemně s tím třete plochu žehličky. Na velké nečistoty se dá použít i kartáč. Smíchejte malé množství tekutého mycího prostředku na nádobí v teplé vodě. Pokud máte moderní žehličku, nemusíte dělat téměř nic.


Vyčištění žehličky od vodního kamene. Máme napařovací žehličku a vlivem poměrně častého používání se na žehlicí ploše brzy vytvořily nánosy textilních mikrovláken,kt. V kontaktu s octem ale smí být opravdu jen žehlicí plocha, nesmí natéct dovnitř žehličky. Na vyčištění by měla stačit hodinka.


Při tomto postupu by měla být žehlička mírně nahřátá, aby došlo ke kompletnímu vyčištění. Hadříkem namočeným v octu opatrně čistěte plochu žehličky , nebo přes namočenou látku přejíždějte žehličkou tak, jako byste ji chtěli vyžehlit. Ne všechny žehličky můžete čistit stejným způsobem.


Jiný se hodí na teflonový povrch, jiný na slitiny hliníku nebo nerez. V návodu k vaší žehličce určitě najdete popis, jak o ni pečovat. U nových žehliček je mnohem vhodnější řídit se pokyny výrobce a nepoužívat babské osvědčené prostředky.


Nejlepší žehličky dokáží například automaticky přizpůsobit teplotu podle typu žehlené látky. Ruční přenastavování se tak postupně stává minulostí.

Pokud vás napařovací žehličky neoslovily, na trhu koluje hned několik alternativ. Liší se v první řadě kvalitou, funkcemi i cenou. Zjistěte, jak vyčistit vnitřek parní žehličky s odbornými tipy k čištění pro vaši parní žehličku Philips. Zde naleznete metodu pro odstraňování vodního kamene pro svůj produkt Philips.


Před prvním žehlením po vyčištění napřed otestujte čistotu plochy na starém. Tavný prostředek na čištění žehliček od napálených nečistot. Balení - kovová patrona s přípravkem o hmotnosti 55g. Prosím o radu, jestli máte někdo podobnou zkušenost - z napařovací žehličky mi teče hnědý sajrajt. Kabel žehličky by měl být dostatečně dlouhý, aby dosáhl od zásuvky na žehlicí prkno a mohli jste pohodlně manipulovat všemi směry.


Jestliže ale vaše vysněná žehlička disponuje kratším kabelem, než je vzdálenost od zásuvky k vašemu oblíbenému žehlicímu místu, nemusíte věšet hlavu. Na trhu existují žehlicí prkna se samostatnou zásuvkou, což může vyřešit. Autoplay When autoplay is enable a suggested video will.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.