čtvrtek 6. června 2019

Kartáč na čištění žaluzií

Kartáč na čištění žaluzií

Elektrostatický kartáč na snadné čištění , vysávání vodorovných i svislých žaluzií a rolet. Vyčistí lišty najednou. Při použití hadic s oválným průřezem (Alliance, Aspira, Oxygen) je nutné dokoupit r. Kartáč na čištění žaluzií.


Vám vyčistí najednou několik lamel. Ušetřete si čas při úklidu. Jemná vlákna žaluzie nepoškrábou a zároveň je zbaví veškerého prachu. Existují speciální kartáče a rukavice, určené na čištění žaluzií. Díky těmto pomůckám bude čištění rychlé a skoro bez práce.


Jemné mikrovlákno žaluzie nepoškrábe, a zároveň je zbaví prachu a nečistot. Po použití stačí návlek stáhnout a vyprat. Nastavte vysavač raději na nižší výkon. Rozhodně zde neplatí, že čím více, tím lépe.


Nemáte-li u svého vysavače speciální kartáč přímo na žaluzie, vyčistit je můžete také s nástavcem na čalouněný nábytek. Speciální kartáč Buď jím lamely očistíte nasucho nebo můžete zvolit i mokré čištění. Jedno okno tak máte uklizené během chvilky. Jemné chloupky žaluzie nijak nepoškrábou, ale zbaví je veškerého prachu. Tedy až do chvíle, než se na nich usadí vrstva prachu, kterou je třeba odstranit.


Způsobů, jak žaluzie čistit, existuje hned několik. Od těch oficiálních, doporučovaných výrobci, až po osvědčené tipy kolující mezi lidmi. Ať už se rozhodnete pro kteroukoli metodu, počítejte s tím, že vždycky jde o pěknou piplačku. Hodnocení produktu: (Průměrný) recenze.


Stejně tak zde naleznete obrázky, cenu, užitečné informace a podobné či alternativní produkty. Rychlé doručení nebo možnost osobního odběru. I když pomineme, že je čištění žaluzií činnost namáhavá na čas a nervy, pak při ní někdy riskujete i další škody.


Problém nastává ve chvíli, kdy se vám sice podařilo umýt lamely, ale viditelně jste zašpinili provázky v nich. Pak vám asi nezbude než žaluzie sundat a opravdu dobře osprchovat, aby se nečistoty z provázků vypraly. Například čistič žaluzií Leifheit pořídíte od 1Kč, kartáč na čištění žaluzií Orion za Kč.


Báječným pomocníkem při čištění nasucho je i vysavač. Zejména pak ten, kterému lze regulovat sací výkon a má ve výbavě nástavec se štětinkami, určený na čalouněné potahy, aby žaluzie nebyly při luxování znehodnoceny škrábanci. Možné čistění mokrou i suchou cestou. Délka čistících lamel cm. Pokud se dají žaluzie sundat, tak budete při jejich čištění muset dávat větší pozor, než při čištění na okně.


Mnohdy se stává, že dojde k ohnutí lamel, což žaluzii poškodí a nevypadá hezky. Navíc se připočítává práce, kterou strávíte při sundávání a opětovném věšení. Je třeba myslet na to, že kolik druhů žaluzií , tolik správných možností údržby existuje. Některé z nich nesnesou vodu vůbec, jiné můžete klidně i osprchovat. V první řadě se již při koupi informujte, jak se o ně starat tak, abyste je při čištění nepoškodili.


Z tohoto pohledu považujeme pokyny a návod od výrobce za nultý bod péče. Prach a nečistotu ze žaluzií lze odstranit i pomocí vysavače, ale ne každým. Potřebujeme k tomu takový, kde si lze regulovat výkon a zvolit ten nejnižší. Jinak trubice lamelu vcucne a poničí.


Přetržený vodicí silon je jednou z nejběžnějších oprav žaluzií , které je doma třeba absolvovat. Zvláště na oknech orientovaných na jih trpí UV zářením a zdegraduje tak, že pak stačí jen minimálně necitlivý zásah například při čištění žaluzií a přetrhne se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.