pátek 29. března 2019

Jaké čerpadlo na zalévání

Na správné volbě totiž záleží, zda čerpadlo splní to, co od něj očekáváme a zda s ním budeme spokojeni. Ponorná netlaková čerpadla Nejdříve se musíte rozhodnout, jak budete čerpadlo používat. Mívá výtlak 5–metrů a velký.


Chtěla bych se zeptat, jaké konkrétní čerpadlo by bylo vhodné, aby nebylo nějak výrazně. Pokud ano, při jakém průtoku. Tato čerpadla se používají na přečerpávání vody např.

Studna v domě je skutečně skvělým pomocníkem. Výrazně šetří vaši peněženku, protože nemusíte plýtvat pitnou vodou z umyvadla. Zároveň nejste závislí na dodávkách vody od vodárny a kdykoliv můžete využít vaši studnu. Voda může být následně použitá pro zvířata, na zalévání , ale také do bazénů.


Prosím, doporučte mi, jaké je nejlepší tlakové čerpadlo na zalévání zahrady z nádrže na dešťovou vodu, s jakým. Výběr normálního a samonasávacího čerpadla podle Vámi požadovaného průtoku a tlaku v rozvodu vody – podle provozního bodu. Profesionální postup zaručující 1 úspěšnost. Obecně platí, že čím výkonnějším elektromotorem je čerpadlo vybaveno, tím je z hlediska využití univerzálnější.


Slabá čerpadla jsou vhodná především pro pomalé přečerpávání nebo zalévání zahrady, výkonnější typy pak uplatníte třeba i pro mytí automobilu.

Kolik vody budete nejčastěji čerpat – Je velký rozdíl, jestli budete čerpadlo používat například na zalévání dvou řádků s rajčat, na což vám postačí několik desítek litrů vody, nebo budete chtít zalít pětihektarové pole. Stejně tak je rozdíl, jestli vám stačí nízký průtok, nebo potřebujete, aby voda z hadice tryskala ďábelským tempem. Kliknutím na modře zbarvený text se dostanete na příslušný odkaz.


Podle volby požadovaných vlastností se postupně proklikáte až k vhodnému čerpadlu nebo domácí vodárně. Zajímáte se o: Samotné čerpadlo. Na čerpání čisté a mírně zkalené vody jsou určena čerpadla, která jsou schopna čerpat drobné mechanické nečistoty většinou bez obsahu abrazivních (obrušujících) materiálů jako třeba písek. Tento typ ponorných čerpadel je vhodný pro zalévání na zahradách, chatách a chalupách, ale vhodný je i pro zásobování. Vyznejte se v čerpadlech, které je na zavlažování, které do septiku.


Jaké čerpadlo na zalévání. Pro zavlažování či postřikovače lze použít ponorná tlaková čerpadla. Proudové čerpadlo elektrické 600W EXTOL Craft Určené k mnohostrannému využití na zahradě, chalupě či malé stavbě Vhodné pro zavlažování zahrady,. Dobrý den, potřebuji přečerpávat vodu z nádrže na dešťovou vodu do zahrady do menší nádrže na zalévání rostlin ( cca 1-m3). Dá se říci, že čím je čerpadlo výkonnější (silnější elektromotor), tím větší možnosti využití nám přináší.


Slabá čerpadla nám umožní například pouze pomalé přečerpávání, naopak silnější můžeme využívat například na mytí auta, sprchování. Plošný dosah přečerpané vody je větší a také lze přečerpat mnohem více vody,“ říká. Protože se ponorná čerpadla ponořují do vody, rozhoduje v první fázi výběru čerpadla kvalita vody - vybíráme čerpadlo buď na čistou vodu, nebo kalové čerpadlo.


Při výběru je dalším rozhodujícím faktorem výtlačná výška (převýšení mezi hladinou čerpané kapaliny a místem, kam se voda dopravuje) a množství dopravené tekutiny. Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o radu, chtěli bychom čerpat vodu z potoka (o povolení máme zažádáno), ale nevíme, jaké čerpadlo koupit.

Představa je taková, že bychom čerpadlo měli u terasy domu a pomocí PE trubky DN bychom tahali vodu z pootka, který je 35m od terasy a výškový přesah cca 4m k potoku. Máte nějaké tipy, které čerpadlo koupit, aby to zvládlo. Zahradní čerpadlo jsem již vyzkoušel a na zalévání zahrádky je výborné.


Udělal jsem si k němu rozvody na jednotlivé záhony ze zakoupené kapénkové závlahy, takže na jedno spuštění mám zalitou celou zahrádku-cca 2m2. Tam jsem měl spotřebu kolem 1litrů. Na všechny Vaše dotazy známe odpovědi, neváhejte se na nás obrátit, v oboru pracujeme již více než let. Doporučuji využít naše on-line dotazníky.


Vyplněníte-li několik základních údajů, budeme vědět, jaké nejvhodnější čerpadlo pro Vás zvolit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.