středa 6. února 2019

Jak odstranit vodní kámen

Jak odstranit vodní kámen

Jak odstranit vodní kámen. Vzniká tam, kde je tzv. Odstranit vodní kámen z WC zkuste tak, že ocet v noci nalejete přímo do splachovací nádržky a necháte působit několik hodin.


Jak odstranit vodní kámen

Ideálně pokud byste vodu z nádržky vypustili, zastavili přívod vody a nalili čistý ocet. Potom aspoň 2x po sobě spláchněte. I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. Aplikujte silnější odstraňovač vodního kamene – buď gelový či bělicí prostředek vyrobený speciálně pro toaletu – nebo čistý ocet do mísy i pod okraj.


Přemýšlíte, jak odstranit vodní kámen ? Pokud si myslíte, že nad ním vyzrajete pořízením kvalitní a prvotřídní sanitární techniky, bohužel ani tak nebudete mít vyhráno. Důležitá je prevence a včasné odstranění. S tím souvisí i pravidelná údržba. Během vašeho úklidu jiných částí WC začne působit na usazené nečistoty a naleptá vodní kámen.


Pod límec mísy nadávkujte čisticí gel. Všechny přípravky si vybírejte raději bez chloru, přesněji chlornanu sodného. Působí sice jako bělidlo, ale současně naleptává keramiku. Mnoho lidí jako první přemýšlí o odvápňovači, které seženou v kterékoliv drogérii nebo elektru, kde se prodávají tyto spotřebiče. Jsou k dostání ve dvou formách, buď jako tablety nebo jako tekutý přípravek.


Využívají se velmi jednoduše. A mnohdy vlastně ani nevypadá jako kámen. Je to spíše bělavý nebo zašedlý povlak, který se usazuje na všech místech, která přichází do styku s vodou.


Jak odstranit vodní kámen

Pokud máte tvrdou vodu, najdete ho ve varné konvici, na kachličkách v koupelně, ve sprchovém koutě, na vodovodních. Nebezpečí může představovat i často používaný ocet, který sice na vodní kámen funguje, ale může nevhodně „zafungovat“ také na leštěný povrch baterie. Nepoužíváme ani drsné houbičky, písčité chemikálie, drátěnky a podobně. Vodovodní baterie – sprchová, vanová baterie, sprchová růžice, dřezová baterie, vodovodní kohoutek u umyvadla jsou také nejvíce namáhané materiály od vodního kamene. Navíc jsou vyrobeny z materiálů, které lze nesprávným čištěním poškodit, vyvolat korozi a. Pokud máte starší žehličku bez samočisticího systému a na napařování nepoužíváte destilovanou vodu, vodní kámen se u napařovacích otvorů dřív nebo později objeví.


V tomto případě vezměte na pomoc opět ocet a nějakou větší misku nebo tácek, do kterého se vejde celá žehlicí deska. Pak už je nutné rychle vyřešit, jak odstranit vodní kámen , jenž našim spotřebičům škodí. Odstranění vodního kamene je první věc, kterou musíme bezpodmínečně provést.


Decalcitu lze beze zbytku uvolnit vodní kámen a navrátit fólii novost - naprosto čistý povrch a původní barvu. V tomto velmi krátkém videu vám ukážeme jak odstranit vodní kámen jen s pomocí octu. Tímto způsobem můžete jednoduše odstranit vodní kámen z hrnců, vodovodních baterií, dřezů atd. Usazování vodního kamene bezpečně zabráníte vyléváním přebytečné vody.


Stačí po každém zalití kávy či čaje vylít nevyužitou vodu do dřezu a nechat otevřenou konvici pořádně proschnout. K rozpouštění dochází nejčastěji při změnách teplot. Vodním kamenem může být jemný až drsný povlak.


Tento povlak může být bílý nebo nažloutlý až hnědý. Ideální je, když plastový hrníček s octem nasadíte na. Kyselina by ale něměla plastu ublížit, je do něj i balená. Vodní kámen se přestane tvořit a vy ušetříte čas, který byste strávili dalším.


Podívejme se, jak ji účinně odstranit. Základ vodního kamene tvoří uhličitan vápenatý, který způsobuje změna rovnováhy mezi ionty kyseliny uhličité a hydroxidu vápenatého.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.