pondělí 4. února 2019

Jak odstranit vodní kámen ze sprchy

Jak odstranit vodní kámen ze sprchy

Odstranění vodního kamene ze sprchové hlavice: pro nerušenou radost ze sprchy Budete-li vodní kámen odstraňovat z Vaší dešťové sprchy nebo sprchové hlavice správně, bude Vám přinášet radost při sprchování velmi dlouho. Svým působením vyčistí nejen vodní kámen ale i veškeré usazeniny. Destilovaná voda žádné minerály neobsahuje, otázku „ jak odstranit vodní kámen “ u ní řešit nemusíte.


Není ale určena ke konzumaci. Vodní kámen vzniká postupným uvolňováním minerálů z vody. Objevuje se všude, kde dochází ke kontaktu s vodou, a to především při změnách teploty.


V kuchyni pokud obklady zastříká,,přetřu houbičkou s Cifem,opláchnu vodou a vyleštím utěrkou z. Pravidelně odšroubujte sítko kohoutku a hlavy sprchy a namočte je v octě. Odstranit vodní kámen z WC zkuste tak, že ocet v noci nalejete přímo do splachovací nádržky a necháte působit několik hodin. Ideálně pokud byste vodu z nádržky vypustili, zastavili přívod vody a nalili čistý ocet.


Bílý povlak se rád zabydlí hlavně v domácnosti, kde teče tvrdá voda. Teď jsem ho asi po měsících chtěla vyčistit, ale zůstaly mi tam jakoby zaschlé kapky vypdá to jako vodní kámen. I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně.


Důležité je určit, co je zaschlý vodní kámen a co plíseň. Na spodní části skleněné plochy se mohou tvořit nazrzlé či žluté vrstvy, které na první pohled vypadají jako vodní kámen. Ale jak nám z vlastní zkušenosti poradila kolegyně, většinou jde o plíseň.


V takovém případě použijte opět ocet , do kterého ponoříte sprchovou hlavici a necháte jej přes noc působit. Vzniká hlavně tam, kde je tvrdá voda a kde její teplota nepřesáhne 1˚C. A mnohdy vlastně ani nevypadá jako kámen. Je to spíše bělavý nebo zašedlý povlak, který se usazuje na všech místech, která přichází do styku s vodou. Mám na hadici u sprchového koutu vodní kámen.


Na té koncovce co rozprašuje tak mezi těma dirkama. Přemýšlíte, jak odstranit vodní kámen ze skla, neúnavně se tvořící v kuchyni nebo v koupelně? Kyselina citrónová obsažená v citronech je látka kyselá, čímž vodní kámen naruší.


Nezáleží na tom, zda potřebujete vyčistit svou oblíbenou konvici na čaj nebo zdi sprchového koutu. Ukážeme vám efektivní ekologické a levné domácí metody pro odstranění kamene se vším všudy! Víte, jak vodní kámen odstranit ? Decalcitu lze beze zbytku uvolnit vodní kámen a navrátit fólii novost - naprosto čistý povrch a původní barvu.


Pokud se vám nedaří nečistoty odstranit obyčejnou houbičkou a saponátem, pak si připravte obyčejnou sodu. Vložte do hrnce nádobí a nechte minut působit. Poté nádobí vyndejte a opláchněte čistou vodou.


Jak odstranit vodní kámen ze sprchy

Z pračky se musí odstraňovat vodní kámen pravidelně. Můžete jednou za měsíc nalít do bubnu pračky litru octa a spustit program s teplotou °C. Můžete také přidávat lžíce octa ke každému praní do přihrádky, kam se dává aviváž.


Ocet působí preventivně. Pokud máte starší žehličku bez samočisticího systému a na napařování nepoužíváte destilovanou vodu, vodní kámen se u napařovacích otvorů dřív nebo později objeví. V tomto případě vezměte na pomoc opět ocet a nějakou větší misku nebo tácek, do kterého se vejde celá žehlicí deska.


A pokud zjistíte, že se kámen přece jen usazuje, dá se do myčky nasypat i speciální sůl, která ho také odstraní a nedovolí mu dál se usazovat. Kdo má kolem umyvadla, sprchy či kuchyně dlaždičky, může vodní kámen najít i na nich, případně v jejich spárách. Pokud na něm ulpívá vodní kámen a usazeniny se nedaří odstranit houbičkou a saponátem, zkusíme obyčejnou sodu. Jak vlastně vzniká a jak.


Tu nasypeme do starého hrnce s vodou a zahřejeme na °C. Roztok necháme působit minut a poté nádobí opláchneme čistou vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.