pondělí 13. srpna 2018

Pojistný ventil

Ukázka funkce pojistného ventilu. Video pro začínající údržbáře a obsluhu tlakových nádob a kotlů. Připojení: DN15-DN100: Prac.


Odpouští se většinou do volného prostoru, hořlavé plyny do bezpečného prostoru, zemní plyn např. Jejich úkolem je chránit zdroj tepla a otopnou soustavu nebo soustavu pro ohřev vody proti nedovolenému přetlaku. Bojlerový pojistný ventil slouží k ochraně ohřívače vody - bojleru tak, že při dosažení kalibrovaného tlaku výrobce ventilu dojde k jeho otevření, čímž se zabrání tvorbě nebezpečného přetlaku.

Výstupní tlak ventilu je kalibrován výrobcem a není možné ho měnit. Při použití bojlerového pojistného ventilu. V domácnosti lze pojistný či přetlakový ventil nejčastěji použít u systému topení kotlem nebo například u bojleru. Dle druhu použití musíte zvolit i typ pojistného ventilu, důležitý je zejména tlak udávaný v barech, na který je odlehčovací ventil konstruován. Pojistný ventil Bar.


Tento údaj naleznete u každého produktu. Ty nejlevnější přetlakové ventily k bojleru či ke kotli. Prostřednictvím ručního periodického odpouštění se odstraní eventuální nečistoty z těsnícího sedla.

Aby ohřívač vody - bojler - správně fungoval, tak jak má a ohříval vodu bez rizika poškození, musí mít pojistný ventil proti nepřípustnému překročení tlaku vody. Ten má dvě funkce - pomocí zpětného ventilu (zpětné klapky) brání protlačení teplé vody zpět do vodovodního řádu při. Pro vyšší vodovodní tlaky je nutné nainstalovat před pojistný ventil redukční ventil na zredukování tlaku do MPa.


Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Pro tlakové ohřívače vody v rozvodech pitné a. SV6je plnozdvižný pojistný ventil s plnou dýzou vhodný pro páru, vzduch, inertní průmyslové plyny a bezpečné kapaliny. Použití Typ SV6je vhodný pro ochranu zařízení jako jsou např.


Používá se na tlakových nádobách, kotlích, v topných systémech, ohřívačích, a všech systémech, které je třeba chránit před. K č (Euro) skladem. Pedro Lékořicové Pendreky 1kg. Ventil pojistný P– plnozdvižný, otevřený. Popis produktu: Pro jištění tlakových nádob a jiných tlakových zařízení proti nedovolenému stoupnutí provozního přetlaku, pro neagresivní plyny a páry.


Uplatnění tento pojistný ventil. S kroužkem pro kontrolní odfuk. Produkty Kó popis, balení Množství, cena, skl. Kč i Základní cena: 11Kč Slev. Czech-English dictionary.

CSPRS), and limiting devices, which either. První pružina je navržen tak, aby funkce zpětný ventil , tj nenechat vodu z ohřívače vody zpět do systému potrubí. Síla tlaku vody ve vodě stlačuje pružinu a otevře talířový prvek vchodem, voda sebral nádrže.


Prvek namontovaný uvnitř průtokového kanálu. U staršího pojistného. Jen pro zajímavost, každý pojistný ventil u bojléru je kombinace se zpětným ventilkem ( dojde-li k vypuštění rozvodů studené vody došlo by samospádem k poškození horkou vodou, vodoměru případně splachovače atp ). V praxi se výtok z poj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.