středa 9. srpna 2017

Biologický septik

Enroll in our health coach program today and learn over 1dietary theories. See what sets us apart. Health Coach Training Program. Successful Grads are Doing Now! Frequently Asked Questions!


Tříkomorový plastový septik je určený pro domácnost do osob.

Výhodou je jeho snadná instalace, protože nevyžaduje betonáž. Stačí septik obsypat prosátou zeminou a zhutnit. Biologický septik vyrábíme svařováním z polypropylenových desek a garantujeme jeho 1 těsnost.


Septik je certifikovaný dle EN. Strop je navržen na zatížení od násypu zeminy a zatížení klimatických, včetně nahodilého kNm-2. Dochází zde k předčištění odpadní vody, které ovšem není dostatečné.


Proto se za septik umisťuje navíc ještě zemní filtr (např. pískový) nebo aktivní biologický filtr, kde dojde k takovému dočištění, že je možno vodu vypouštět. Nádrž septiku je rozdělena dvěma vestavnými přepážkami a tím se z ní stává tříkomorový septik.

Do tříkomorového septiku je vhodné při jeho využívání alespoň jednou měsíčně použít biologické bakterie (při objednání septiku je možné bakterie zakoupit za zvýhodněnou cenu). Biologický filtr je velmi oblíbený díky své velikosti a výborným čistícím schopnostem. Filtr se umisťuje do bezprostřední blízkosti k septiku na společné dno a díky odtoku ve vrchní části je vhodný i do míst se složitými spádovými poměry. Malou nevýhodou může být nutnost pravidelného čištění voštinového filtru, které však zabere minimálně času, a to 1. Zprovoznění septiku ovšem vyžaduje stavební povolení vydávané stavebním úřadem. V septiku probíhá biologický proces, díky kterému se splašky pročistí.


Je opatřený revizním komínem a uzamykatelným poklopem. V týchto komorách dochádza k usadzovaniu hrubých častíc a sedimentáciu biologického kalu. V tretej komore je inštalované odtokové potrubie, ktorým je predčistená odpadová voda odvádzaná zo septiku. Instaluje se hned za septik jako samostatná plastová nádrž a díky vrchnímu odtoku ho můžete instalovat i do svažitého terénu. Součástí biologického filtru je voštinový filtr, který je potřeba pravidelně čistit 1-2× ročně.


Při správné péči je životnost voštinového filtru i let. Biologický dočišťovací filtr BDF je určen k dočišťování odpadní vody jako tzv. Tento filtr nahrazuje zemní pískový filtr případně filtr kořenový. Rozdělovací stěny s prostupy z polypropylénových ploten rozděluje nádrž na tři stejné komory. Odpadní voda protéká jednotlivými komorami septiku.


Přečištěnou vodu můžete vypouštět dle místních podmínek do vodoteče, dešťové.

Za septik je vhodné zařadit ještě další stupeň čištění – zemní pískový filtr nebo biologický dočišťovací filtr (doporučujeme). Plastový septik tříkomorového provedení slouží jako zařízení, které přečišťuje odpadní vody z rodinných domů, chat, chalup a jiných zařízení. Plastový biologický septik je celoplastová nádrž, která je uvnitř opatřena přepážkami, díky nimž uvnitř probíhá procs přečištění odpadních vod.


JEDNODUCHÝ A SPOLEHLIVÝ PROVOZ. Přečištěné odpadní vody lze vypouštět dle místních podmínek do vodoteče,dešťové kanalizace, zachytávat do jímky a využít v době vegetace pro zavlažování, příp. Jak biologický septik vlastně funguje? Nezávisle na tvaru tvoří septik tři oddělené plastové komory z polypropylenových desek.


Nemusíte se bát možných prosaků splašků z nádoby – naše septiky jsou vyrobeny ze špičkových.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.