úterý 18. července 2017

Septik s přepadem do trativodu

Septik tvoří zpravidla kruhová plastová nádrž rozdělená přepážkami na tři komory tak, aby nedocházelo k víření splašků a směšování přitékající odpadní vody s vodou odtékající. Znečištěná odpadní voda přitéká do první komory a otvory v přepážkách postupuje k odtoku. Husté kaly v jednotlivých komorách postupně klesají ke dnu, kde pomocí. Problem samozrejme byl s trativody do povrchove kanalizace na dest, to je obri nesvar a samozrejme nyni za EU totalne zakazany.


Jasne, ma to tak kazdy, to je klasicka odpove je samozrejme strasne platit tisice za vyvezeni zumpy.

Takhle voda odtece a zumpa se vyveze za deset let mozna. Staci ale jeden ekolog, co po tom pujde a bude to pruser. Je to ovsem mnohem slozitejsi problem, je to.


Pouze v pripade naplneni septiku cast vody z nej precerpam cerpadlem do korenovky ( s tim, ze nejdriv vycerpam vodu z ni - tu zasakuji a pouzivam k zalivce). Vlete je casto odpar tak velky, ze tam tu vodu pouze doplnuji - je to vikendova nemovitost. Nebudu popisovat samotnou konstrukci korenovky, jen bych vypichnul to hlavni - je treba zajistit jeji snadne vypousteni a napousteni a zajistit.


Septik často bývá součástí domů, které nejsou napojeny na kanalizaci. Odpadní voda, zvláště ze záchodu, kuchyně a koupelny, je jímána v septiku , odkud odtéká pomocí přepadu do kanalizace, případně přes čistírnu odpadních vod nebo zemní pískový filtr za pomoci trativodu do země či se dále zachycuje v retenční nádrži k zalévání.

A co se týká vypouštění vody do trativodu , dnes se dělá hysterie z mýdlové vody, ale to, že vlivem jaderných testů jichž bylo přez dva tisíce bylo zamořeno životní prostředí radionuklidy zejména plutoniem natolik že by tato dávka stačila zabít každého obyvatele této země včetně kojenců hned několikrát, to že v důsledku toho enormně narostl počet. Stavím domek svépomocí a dle projektu musím na zahradě udělat dešť. Predpokladam, ze na chate se travi hodne casu venku, tak pak treba udelat venku. Při drenážování postupujeme tak, že na zahradě nejdříve vytýčíme celý systém pomocí kolíků. V případě usazovací jímky je skutečně výhodnější mít nádrže za sebou.


V první se usazuje kal, přepadem odchází do druhé a odtud v podstatě jen špinavou vodu odvedete trativodem do terénu. Pokud Vám trativod neodtíká, vyčistit nebo vyměnit, odvod vody často. Do tohoto zařízení odtéká voda z celé naší domácnosti. Ze záchodu, koupelny a kuchyně se voda vypouští do septiku. Odsud může odtékat přepadem do kanalizace nebo do čistírny odpadních vod.


Existuje také možnost trativodu do země. A to v případě, že se za septik umístí zemní pískový filtr. Odpadní voda je v septiku jímána a dále pokračuje přepadem do trativodu a vsakuje se do země, popřípadě je odvedena do kanalizace.


Po nahromadění usazenin a hustých kalů je nutné septik vyvézt , aby nedošlo k ucpání přívodu z domu nebo ucpání vsakovacího trativodu. Do druhé komory již jde částečně filtrovaná voda s minimálním množstvím hrubých nečistot. Sediment, který jde do druhé komory společně s vodou, následně částečně filtrovaný odtéká vývodem do jímky na zalévání, případně do trativodu.

I dvoukomorový septik ale musí být pravidelně vyvážen fekálním vozem. Septik bývá často součástí domů, které nejsou napojeny na kanalizaci. Výrobce samozřejmě tvrdí, že když se správně uloží a obetonuje, tak žádný.


Jimku na destovku jsem taky zavrhl, a to jsem kuli tomu musel udelat trativod. Aug Než si na chatě uděláte pohodlí. Tekutý odpad je možné.


Přečištěná voda jde do nádrže zakopané pod zemí, spolu s dešťovkou je využívána na zalévání zahrady. Přinášíme vám postup, jak udělat trativod i na svém pozemku. U svodové trubky je třeba dodržet správnou nezámrznou hloubku a pro jistotu. V současné době se již klasické septiky nepovolují.


Pouze vodotěsná jímka na vyvážení (žumpa) nebo ČOV. Pak je pouze možnost, pokud je vhodné, vodu z čističky pouštět do těch původních skruží a pak případně přepadem do trativodu. A s tou vodou ze skruží pak možno zalévat. V rekonstruovaném RD řeším kam s vodou. Tak jak to na vesnicích bývá.


Chata – septik , trativod 19. Stavba trativodu k odvodu dešťové vody 1. Trativod za řadovým domem 20. Odpad do TRATIVODU – Môžeme vám ho natrasovať pomocou vyhľadávacieho zariadenia.


Zistíme kadiaľ potrubie ide a podľa toho určíme presnejšiu polohu. Jediná možnosť ak sa vám odpad vedúci do trativodu upchal je ho nájsť. V minulosti bylo zvykem, že odpadní voda z domu prostě zmizela, rozumějte odtékala do jímky s přepadem a dále do různých trativodů nebo se vyčerpala na zahradu, odvezla na pole apod. Martin Srb manažer technologického útvaru 1. Tento postup je dnes nejen nepřijatelný kvůli ochraně životního prostředí, ale také za něj hrozí vysoké pokuty při.


Vyhnívací septik ( jímka s přepadem tříkomorová) byla určena k obetonování. Nabízíme vám kvalitní žumpy, septiky a jímky z plastu. Uvnitř jímky jsou komory, které jsou odděleny přepady.


Levné plastové jímky , septiky, čističky od.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.