pátek 6. října 2017

Čištění mezizubním kartáčkem

Jen zubní kartáček nestačí. Zde je video, jak si vybrat svou velikost kartáčku a jak ho správně používat. Balení mezizubních kartáčku, p. Jak si správně vyčistit zuby zubním kartáčkem a neubližovat si.


CURAPROX, the Swiss oral health professional. Na trhu je celá řada mezizubních kartáčků od různých výrobců, lišících se.

Mezizubní kartáčky bychom měli používat především po důkladném večerním čištění zubním kartáčkem. Stačí zvolit odpovídající velikost a zavést jej pod mírným tlakem do mezizubního prostoru. Kartáček by měl alespoň jednou projít skrz prostor tam i zpět. Mezi jednotlivými pohyby kartáčku je vždy potřeba štětinky očistit, abyste si nečistoty.


Neznamená to, že jste je mezizubním kartáčkem poranili, ale že máte zánět, který způsobil starý bakteriální povlak. Tato reakce je v prvním týdnu denního používání mezizubních kartáčků naprosto normální. Mezizubním kartáčkem čistěte pouze dásňový žlábek v mezizubním prostoru pod bodem kontaktu, nečistěte celý zub.


Nikdy kartáček neotáčejte při čištění kolem jeho osy. Krvácení dásní při čištění mezizubním kartáčkem během prvního týdne je zcela běžné.

Fotografie: Anna Nilvéus Olofsson, DDS) Výzva k vytvoření a zachování zdravých návyků ústní hygieny. Pokud jsi celý život čistila jen normálním kartáčkem, a navíc třeba tvrdým, a teď jsi začala s mezizubními, tak to může krvácet docela dlouho, než se ti dásně úplně vyléčí ze zánětu - samozřejmě by ale mělo to krvácení být postupně slabší a slabší. Já měla to samý - když jsem začala s mezizubníma kartáčkama, tak mi to krvácelo snad několik. Velikost mezizubních kartáčků je třeba vybrat po konzultaci s dentální hygienistkou, zubním lékařem nebo odborníky v prodejnách Profimed. Modifikovaná metoda podle Stillmana Tato metoda se podobá předchozí metodě s tím rozdílem, že kartáčkem přiloženým na dáseň vibrujeme.


AirFloss, který je šetrný k zubům i dásním a přispívá k jejich zdraví. AirFloss je vhodným doplňkem vždy při zvýšené potřebě ústní hygieny: u protetických prací, zánětu dásní, fixního orthodonického aparátku. Technika čištění mezizubním kartáčkem. Hrot mezizubního kartáčku se přiloží mezi dva zuby těsně nad dásní a pod mírným tlakem se pomalu zavádí mezizubním prostorem „skrz na skrz“. Philips Sonicare AirFloss vám přináší nejsnadnější čištění mezizubních prostor.


Zpravidla stačí jednou až dvakrát zopakovat. Odstraní až o více plaku z mezizubního prostoru než samotné čištění manuálním kartáčkem. S mezizubním kartáčkem tepe se věnujte ústní hygieně dostatečnou péčí. Držátko a speciálně vybraná vlákna zajišťují Vašim zubům efektivní čištění. Dentálními hygienistkami může být také doporučován pro čištění velmi úzkých mezizubních prostor.


K čištění tímto kartáčkem nemusíte používat zubní pastu. Nikdy nezavádějte kartáček za pomoci násilí! Zničili byste jak kartáček, tak své zuby nebo dásně.

Kdy mezizubní prostory čistit. Na začátku čištění mezizubním kartáčkem je normální, když dásně krvácí, je to způsobené zánětem dásní, který tvoří bakterie v povlaku. Při čištění mezizubním kartáčkem mi krvácí dásně, co mám dělat?


Pokud budete čistit pravidelně, zánět se zahojí a dásně krvácet přestanou. Nové pacienty aktuálně nepříjmáme. Je možné, že vám lékař doporučí dvě nebo třeba i čtyři velikosti mezizubních kartáčků, jestliže mezera mezi zuby má různou velikost.


V takovém případě použijte kartáčky do vhodného mezizubního prostoru. Pokud se tento povlak nebude odstraňovat pravidelně zubním kartáčkem a mezizubním kartáčkem , díky slině povlak zmineralizuje, ztvrdne a vytvoří se zubní kámen. Ten spolu s plakem dráždí dáseň, která je opuchlá, krvácí.


Pokud se zánět dásní nevyléčí důkladným odstraněním zubního kamene a zubního plaku u dentální hygienistky a následným správným. Jak na čištění mezizubním kartáčkem ? Používání mezizubních kartáčků je velmi jednoduché, třebaže prvotní představa zastrčení kartáčku mezi zuby může působit nepříjemně. Je to důkaz toho, že je dáseň drážděna plakem, který jste dosud neodstraňovala, protože jste mezizubní kartáček nepoužívala. Odborně se tomu říká gingivitis (zánět dásně).


Určitě čistěte mezizubní prostory dál. Asi po týdnu by se krvácení. Každodenní čištění mezizubním kartáčkem.


Mohlo by se zdát, že čištění zubů mezizubními kartáčky je náročné na čas i peníze. A já jsem zubní pastu používala při čištění zubů mezizubním kartáčkem. Nekupuji si bělící pasty, ale většinou jsem používala tyto pasty- Herbadent byliná. Správná technika čištění zubů.


V začátcích čištění se mohou vyskytnout obtíže (bolest, krvácení), které by však v průběhu několika dnů měly ustat. Nedaří-li se čištění mezizubním kartáčkem , je vhodné navštívit dentální hygienistku (její služby nejsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění). Hygienistka nejen naučí čištění s mezizub.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.