pátek 29. září 2017

Rg ventil

Miro Farkas 230views. The RGmodulating valve is designed for continuous flow and pressure control. It is equipped with a diaphragm actuator and positioner. Skratka RG znamená „rovinskí gentlemani“ (Robo Grigorov však v jednom rozhovore uviedol, že je to Ventil ručného granátu).


Pokial ventil nebol zniceny ( obvukle ma spatnu kontrolu do diagnostiky ) tak sa otvara a zatvara a auto ide veselsie, nic sa nekazi, problem je odstraneny.

U novsich aut, je ventil obvykle umiestneny velmi nepristupne a na nejaku prirubu zabudnite. Přes EGR ventil prochází část výfukových plynů zpět do sacího potrubí - vždy když se EGR otevře, podtlak v sacím potrubí odebere určitou část výfukových plynů. Výsledkem je snížení teploty hoření směsi, což vede ke snížení emisí.


Děje se tak jak u benzinových, tak naftových motorů. V případě benzinových motorů je nasávaný vzduch nahrazován až. EGR ventil nam omogućuje da ponovno iskoristimo dio ispušnih plinova koji bi se inače ispustili u okoliš tijekom procesa izgaranja u motoru automobila.


To znači da je ukupna količina štetnih ispušnih plinova ili emisija smanjena, a istodobno se ti plinovi upotrebljavaju u korisne svrhe. EGR ventili osiguravaju da je vožnja automobila prijateljski naklonjena prema prirodi.

Naziv dolazi od engleskog izraza za recirkulaciju ispušnih plinova (Exhaust gas recirculation), pa prema tome, EGR ventil osigurava recikliranje ili ponovnu uporabu ispušnih plinova u benzinskim i dizelskim motorima. Ventil je však možné vyčistiť aj pomocou rôznych špeciálnych čističov, ktoré rozkládajú karbónové usadeniny. Zaslepením alebo deaktiváciou EGR ventilu. Pri starších typoch automobilov stačí egr ventil jednoducho mechanicky zaslepiť, no pri novších motoroch je potrebná deaktivácia cez riadiacu jednotku motora. Ventil in die gewünschte Drosseleinstellung bringen.


Set the valve into the desired choking position. Bedienoberteil, Bauteil entfernen. Remove the operating upper part, Part 4. Srećom, u većini slučajeva problem se može riješiti čišćenjem.


Auto će zbog toga ostati nešto duže u radionici, ali dobro obavljen posao jamči rezultat usporediv s novim ventilom i ukupni trošak u većini slučajeva. Takže význam je jasný, ekológia. Na tom by, samozrejme, nebolo nič zlé, keby to mnohým vodičom nespôsobovalo na čele vrásky a prievan v peňaženke.


Pritom stačí málo a počas užívania auta vás jeho prítomnosť pod. Takođe, ovaj ventil i vraća deo izduvnih gasova u cilindar, čime se Takođe smanjuje temperatura sagorevanja. Ventil može da ostane potpuno otvoren, potpuno zatvoren, ili može da ima sporu reakciju.


Ako je zaglavlje u otvorenom položaju, kod benzinaca će izazvati loš rad n leru, a kod dizela će izazvati smanjenje snage i crn dim iz auspuha.

EGR ventil je podložan otkazu rada zbog začepljenja, pre svega usled taloženja čestica čađi. Ako je EGR ostao zatvoren, izazvaće preterano lupanje kod. Ventil se chová podle předepsaného programu, jen spaliny jím neproudí. Otázkou je, jestli je instalován nějaký měřič průtoku spalin (o tom pochybuji) nebo čidlo tlaku v recirkulační větvi, které by mohlo zprostředkovat údaje o průtoku spalin.


Turbo díra může v tomto případě souviset se svítícím check engine, kdy se do motoru nedostávájí data přímo z procesu. Ali, kao i sve suvremene komponente sklon je problemima. V kapele sa vystriedalo štrnásť hudobníkov, hral v nej aj Robo Grigorov a z. Kako radi EGR ventil. Ova vrsta ventila koristi se kod automobila na benzin kao i onima na dizel.


EGR radi tako da 5- ispušnih plinova iz motora preusmjerava natrag u motor kroz usisnu granu na ponovno sagorijevanje u cilindrima. Súčiastky sú nové len založené no nepasovali. ABS kocka,airbag,airbagovy kruzok,alternator,pritlacny t. Min viden om EGR ventil er simpelhen så enkelt som du bliver bedt om at kører på værksted og køb en mekaniker til at fylde luft på dine dæk…. I dag findes både billeder, videoer på nettet omkring det emne og forums lige akkurat på din bil.


Ker predstavlja EGR ventil pri velikem številu vozil vir okvar, visokih stroškov in negodovanja lastnikov smo za vas pri AvtoNasvetih v sodelovanju s podjetjema ADEL Avtodeli in vodilnim proizvajalcem EGR ventilov Valeo pripravili članek na temo delovanja, simptomov in vzrokov okvar ter podali smernice za sprotno vzdrževanje oziroma popravila EGR ventila.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.