úterý 25. července 2017

Talirovy ventil

Talirovy ventil

Talířové ventily se používají nejčastěji pro odvod vzduchu z hygienických zázemí, ale mohou být použity i pro přívod vzduchu. Spadá pod distribuční elementy vzduchotechniky a jedná se o koncový element. Materiál ze kterého jsou ventily vyrobeny je ocel.


Plastový talířový ventil ELI. KI 1talířový ventil přívodní. Kovový talířový ventil DVS.


Talířový ventil má těsnění z pěnové pásky, která spolu s montážním kroužkem zajišťuje dokonalé utěsnění. Určený pro odvod (přívod) vzduchu, s nastavitelným středovým elementem pro regulaci průtoku. Montážní rámečky jsou z pozinkovaného plechu.


KI 1talířový ventil přívodní. Je konstruován s ohledem na dosažení nízké hlučnosti a tlakové ztráty. Nastavitelný středový disk umožňuje regulaci množství a tvaru proudu vzduchu. Poznámka Talířové ventily KO jsou k dispozici v provedení pod označením KEL 10 KEL 1s elektrickým ovládáním V pro zónové větrání.


Pokud jde o řešení, jedna velikost na všechno nestačí. Chápeme to, a jak odpověď jsme vyvinuli nejširší sortiment výrobků na trhu, abychom vždy dosáhli optimální rovnováhu bez kompromisů na funkčnost, pohodlí nebo estetiku. Konstruován pro snížení hlučnosti a tlakové ztráty.


Umístění do stropu, podhledu, zdi atd. Spoj se upevní pomocí ocelové nebo upínací pásky. Regulace směru proudu vzduchu se provádí regulačním listem. Ventil má těsnění z pěnové hmoty.


Možnost nastavení ventilu je do čtyř směrů. Měření průtoku vzduchu se provádí standardními metodami. PDVS - kovový talířový ventil. Množství přiváděného vzduchu lze jednoduše regulovat pomocí středového disku.


Používá se pro odvod i přívod vzduchu. Je to nejběžnější distribuční element vzduchotechniky a jedná se o koncový element. Diagram 10: akustický výkon a tlaková ztráta L WA = dB(A) (L WNC = NC) p t = Pa Diagram 2: Dosah proudu L = 2. Při vzdálenosti L obnáší střední rychlost proudění v-L = 0. Přívodní ventily KNI pro instalaci do stropu, na zeď nebo přímo k okraji vzduchotechnického potrubí.


Umožňují snadné nastavení průtoku vzduchu otáčením uzávěru disku. Unikátní design přívodních ventilů KNI zaručuje velmi nízkou hladinu hluku, stejně jako rychlou a snadnou montáž. Dostupnost: - dn í. Nastavení uzávěru je následně zajištěno maticí ventilu.


Otáčením středového elementu lze nastavit minimální trvalý průtok zavřeného ventilu. V případě požáru se ventil uzavře a oddělí od sebe sousední požární úseky. Uzavření ventilu proběhne v případě, že teplota procházející vzdušiny přesáhne 72°C. Svou funkcí ventil zabrání dalšímu šíření požáru.


V provozní poloze je ventil v otevřeném stavu (stand-by pozice). Středový disk umožňuje regulovat množství vzduchu. Jedná se o nejběžnější koncový distribuční element vzduchotechniky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.